Welke antwoorden?

Welke antwoorden?

Overal op de wereld hebben mensen al eeuwenlang nagedacht over filosofische vragen. Filosofen en niet-filosofen kunnen putten uit die rijke bron aan gedachten bij het zoeken naar antwoorden. Tegelijkertijd doemen nieuwe vragen op, die nieuwe antwoorden vergen.

In het Café nodigen we mensen uit die ons kennis laten maken met oude en nieuwe inzichten van (beroeps)filosofen en hun manier van denken. Mensen die ons ideeën en gereedschappen kunnen aanreiken die wij kunnen gebruiken om antwoorden te vinden op onze vragen.

Filosofie is leuk, maar ook erg nodig. Zeker nu. We leven in verwarde en verwarrende tijden; veel oude zekerheden zijn verloren gegaan. Nooit eerder zijn we zo op onszelf teruggeworpen om houvast te zoeken. In die zoektocht wil ons Filosofisch Café een rol spelen, samen met zijn bezoekers. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar in gesprek te gaan.

Van een café kun je niet lid worden, daar ga je heen wanneer je zin hebt. Aanmelden is normaal niet nodig. Echter zolang er van overheidswege Corona-gerelateede maatregelen zijn, is vooraf aanmelden noodzakelijk.